ERDON Helyi hírek

2008.10.23. 14:52

„Magyar hajnal hasad”

<p>Nagyvárad - Október 23-án az Ady Endre Középiskola X-es és XI-es diákjai Fleisz Judit aligazgató felkészítése mellett az 1956-os magyar forradalomra emlékeztek iskolájuk dísztermében.</p>

Magyar hajnal hasad címmel egy irodalmi összeállítást mutattak be október 23-án az Ady Endre Középiskola X-es és XI-es diákjai IX-es társaiknak. Elsőként Fleisz Judit aligazgató röviden vázolta az 1956-os forradalom jelentőségét a történelmi összefüggések tükrében. Az 1956-os magyar forradalmat megídéző irodalmi alkotások remekeiből Fleisz Judit aligazgató, a történelem katedra vezetője válogatott, aki a csoport felkészítését is felvállalta. A diákok versekkel, prózai alkotásokkal elevenítették fel az eseményeket, amit az alkalomhoz illő jól kiválasztott zenei betétdalok egészítettek ki.  A XI. E osztály tanulói igen hatásos koreografiájú táncjelentet mutattak be a vers- és énekszámok végeztével.

Dicséretet érdemelnek

Nem szabad megfeledkeznünk az iskola zenekaráról sem, akik a többiekhez hasonlóan igen lelkesen vettek részt a produkcióban. Egészében véve jól sikerült rendezvény részesei lehettünk. Mindenképpen kiemelendő, hogy a fellépő diákok az alkalomhoz illő komolysággal szerepeltek. És még egy hír, amit Fleisz Judit aligazgatótól tudtunk meg: Az iskolarádióban a napnak megfelelő műsort sugároztak. A nap eseményeit Erdős Orsolya és Veres Tibor XI. D osztályos tanulók ismertették. A zenei szerkesztő Kovács Levente volt.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!