Turisztikai kiállítás volt

Turisztikai kiállítás volt
Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén Top Travel elnevezéssel III. alkalommal szerveztek turisztikai vásárt a Sportcsarnokban. Magyarországi kiállítók is jöttek.

 

 

Március 23–25. között a Top Press media, pr & events cég III. alkalommal rendezett nemzetközi turisztikai vásárt a váradi sportcsarnokban, együttműködve a helyi önkormányzattal és a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. A hivatalos nyitóünnepséget péntek délben tartották, Biró Rozália alpolgármester és Ioan Micula, az iparkamara vezetőjének jelenlétében. A megjelenteket Mihai Dacin főszervező köszöntötte, aki sajnos több kedvezőtlen újdonságra is kénytelen volt felhívni a figyelmet: az idei vásáron nem képviseltették magukat a szállodák és a panziók, kevesebb magyarországi társaság volt jelen, és egy friss kutatás szerint Bihar megye országos szinten a 2. helyen áll, ami az eladásra kínált hotelek és idegenforgalmi szálláshelyek számát illeti. Örvendetes viszont, hogy négy olyan váradi líceum diákjait is meghívták az eseményre, ahol turisztikai profilú osztályok is működnek.

 

Kulturális örökség

 

Érdekes színfoltjai voltak a rendezvénynek Debrecen és Nagyszalonta egymás mellett álló standjai, melyek A kulturális örökség megőrzése és értékesítése elnevezésű, közös európai uniós támogatású program keretében arra buzdították az érdeklődőket, hogy látogassák meg a két települést, melyek Arany János városainak is tekinthetőek. Ezzel kapcsolatban Darvasi Zoltán, a szalontai Arany János Emlékmúzeum igazgatója a Bihari Naplónak elmondta: az év elején két héten keresztül emléktárgyakat állítottak ki a debreceni Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban, többek közt azt a kávéfőzőt is, amit Petőfi ajándékozott Aranynak 1847-ben.

 

Ciucur Losonczi Antonius