Turisztikai célpont lesz

Turisztikai célpont lesz
Szatmár megye — A román kormány több mint 800 ezer euróval járul hozzá a Tasnád – Krasznabéltek – Margita települések fürdőhelyeinek felújítását célzó nagyszabású projekt kivitelezéséhez.

Bukarestben került sor kedden a Tasnád–Krasznabéltek–Margita települések fürdőhelyeinek felújítását célzó projekt kivitelezési szerződéséhez kapcsolódó keretegyezmény aláírására. Eredetileg a projekt összköltségvetése mintegy 2,8 millió euró volt, de a szaktárca kérte az önkormányzatoktól az önrész mértékének növelését. Így a projekt összköltségvetése 3.853.433,64 euró (TVA nélkül). Ebből az összegből 2.437.489,45 eurót az Európai Unió, 812.496,48 eurót Románia Kormánya, az érintett önkormányzatok pedig 603.447,71 eurót biztosítanak majd.

„Szatmár megye egyik turisztikai erőssége pont a termálvízforrásokban rejlik, ezáltal fontos túrisztikai célponttá válhat, ezen kívül fontos bevételi forráshoz juthatnak az érintett önkormányzatok is” – Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A megnyert összegből az elektromos hálózatra, a víztisztító állomásra, a jelenlegi medencék rendbetételére, az ivóvíz–, és csatorhahálózatra, útinfrastruktúra részleges feljavítására, járdaépítésre, parkolók kialakítására és melékhelyiségek rendbetételére is jut pénz.