Turista halálos balesete

Turista halálos balesete
A mélybe zuhant és életét vesztette egy magyarországi kiránduló Biharfüred közelében vasárnap este. Egyébként gondot okozott a mentéskor az 112 diszpécsereivel való értekezés.

Mintegy negyven métert zuhant a bohogyői vízesés környékén egy magyarországi turista, a 33 éves kiránduló életét vesztette. Az 112 segélyhívót 18.30 óra körül értesítették a szerencsétlenül járt személy barátai, de mint kiderült, nehezen értették meg magukat a romániai diszpécserekkel. Végül azonban nyolc hegyimentő elindult az áldozat keresésére. Utóbbiak szerint a baleset helyszíne gépkocsival nehezen megközelíthető, gyalog kellett volna menniük majdnem öt kilométert. Ezért a SMURD-dal működtek együtt, amely helikopterrel vitte őket a helyszín közelébe, és saját egységgel várta, hátha lehet még tenni valamit a szerencsétlenül járt személyért. A fiatalembert néhány órányi keresés után találták meg, súlyosan összezúzta magát a sziklákon. Egy négytagú magyarországi kirándulócsoport tagja volt. Dr. Hadrian Borcea SMURD-vezető szerint megcsúszhatott az esés előtt, és olyan magasról zuhant le, hogy esélye sem volt a túlélésre. A test felhozatala igen nehézkes volt a terepviszonyok miatt. A vízesés egyébként a legnagyobb ilyen természetes képződmény az országban.

Néhány nappal korábban egy másik Bihar megyei vonzatú turistatragédia is történt: a 43 éves nagyváradi M. B., a Dacia iskola fizikatanára halt meg, miután fotó készítés közben lezuhant egy szikláról egy másik megyében tett út során.

Szeghalmi Örs

Címkék: ,