Turcan: Üdvözöljük az államelnök döntését; az új kormánynak nem lehetnek sebezhető pontjai

Raluca Turcan
Raluca Turcan
Üdvözli a Nemzeti Liberális Párt ideiglenes elnöke Klaus Iohannis államfő döntését, miszerint nem fogadja el a PSD-ALDE miniszterelnöki jelölését, és nem bízza meg kormányalakítással Sevil Shhaideht. Az új kabinetnek “nem lehetnek sebezhető pontjai” – írta Facebook-oldalán Raluca Turcan.

“Üdvözöljük Románia elnökének döntését, amely a nemzet érdekeit szolgálja. Alkotmányos joga az államfőnek, hogy elutasítsa a jelölést, és minden bizonnyal sok érve szól emellett. Úgy véljük, az eljövendő kormánynak nem lehetnek sebezhető pontjai, főleg a jelenlegi igen bonyolult nemzetközi kontextusban” – áll Turcan bejegyzésében.

A PNL ügyvivő elnöke szerint ugyanakkor nem szabad engedni, hogy a Liviu Dragnea szolgálatában álló, közvetítőkön keresztül irányított kormánya legyen az országnak.

“A Szociáldemokrata Párt képviselői azt hangoztatták, hogy több tízezer szakemberük van. Ha ez igaz, biztosan kikerül majd közülk egy új jelölt, lehetőleg egy olyan személy, aki ismert, nem sebezhető, és nem volt elítélve” – teszi hozzá Turcan.

Klaus Iohannis kedden jelentette be, hogy nem bízza meg kormányalakítással Sevil Shhaideht. Ugyanakkor felkérte a PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíciót, javasoljon más személyt a miniszterelnöki tisztségre.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro