Turcan: támogatom a garantált minimáljövedelem megvonását olyan személyektől, akik visszautasítják az álláslehetőséget

1Hozzászólás
Turcan: támogatom a garantált minimáljövedelem megvonását olyan személyektől, akik visszautasítják az álláslehetőséget
Támogatja egy olyan jogszabály-tervezet kezdeményezését, amely megszüntetné a garantált minimáljövedelem folyósítását olyan személyek számára, akik visszautasítják a felkínált álláslehetőséget – jelentette ki kedden Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke.

Facebook-bejegyzésében Turcan azt írja: Romániának nem szabad többé a tétlenséget támogatnia, ha fejlődni akar. ‘Az állam nem biztosíthat automatikusan jövedelmet azoknak, akik inkább ülnek otthon és a szociális segélyt választják a munkahely helyett’ – vélekedik a liberális politikus, aki leszögezi: támogatni fog egy olyan törvényjavaslatot, amely értelmében megszűnne a garantált minimáljövedelem folyósítása azok számára, akik nem fogadják el a felkínált álláslehetőséget.

Turcan hozzátette, ez a fajta szociális juttatás ideiglenes jellegű kell hogy legyen.

“Ennek a helyzetnek véget kell vetnünk, mert fennáll a veszély, hogy olyan életszemléletet alakít ki, amely alapjaiban veszélyezteti a társadalmat’ – írja a PNL vezetője.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter