Tüntetésekkel próbálja kikényszeríteni a marosvásárhelyi előválasztásokat a Magyar Polgári Párt

Naponta ismétlődő utcai tüntetésekkel próbálja rávenni a következő héten a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) a marosvásárhelyi előválasztások elfogadására a Magyar Polgári Párt (MPP).

László György, az MPP Maros megyei szervezetének elnöke sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy szombattól a következő hét péntekéig az utcán követelik az előválasztást. Szombaton és vasárnap a marosvásárhelyi piacokon fognak tüntetni 10 és 12 óra között, hétfőtől pedig az RMDSZ székháza előtt demonstrálnak mindennap 12 és 14 óra között.

Az MPP vezetői közölték: ha a következő három hét alatt nem sikerül elérniük, hogy a marosvásárhelyi magyarok előválasztáson válasszák ki azt a magyar polgármesterjelöltet, aki mögé valamennyi magyar párt felsorakozik, Benedek Imre szívsebészt elindítják a választási versenyben.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva László György, az MPP Maros megyei elnöke fontosnak tartotta, hogy ne csak egy-két politikus szólaljon meg az előválasztások ügyében, hanem Marosvásárhely lakossága is gyakoroljon nyomást az RMDSZ-re. Úgy vélte, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt biztosan nem ellenezné az előválasztásokat. Ennek megtartása csupán az RMDSZ-en múlik, de az RMDSZ politikusai is eltérő véleményeket képviselnek a kérdés megítélésében. „A rádióban Frunda György RMDSZ-es szenátor úgy nyilatkozott, hogy csak az előválasztás a jó út” – idézte a Székelyhon portál László Györgyöt.

A marosvásárhelyi választási képletet az is bonyolítja, hogy az MPP polgármesterjelöltje, Benedek Imre testvére az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete elnökének, Benedek Istvánnak.

Címkék: , ,