Tumultus a nappali ellátón

Nagyvárad – Olvasóink panaszolták, hogy mióta nem az osztályokon, hanem külön erre a célra létesített helyiségekben zajlanak a nappali kórházi beutaláson belül végzett vizsgálatok a Gavril Curteanu városi kórházban, nagy a tumultus és hosszú a várakozási idő.

Megkérdeztük ezzel kapcsolatban dr. Ritli Lászlót, a kórház orvosi igazgatóját, aki elmondta: körülbelül egy hónapja egy fél emeletet különítettek el erre a célra, tehát elvileg a helynek elegendőnek kellene lennie, viszont a személyzet kevés, ennyi ember ellátására háromszor ennyi alkalmazottra lenne szükségük. „Bár 2009 óta létezik ez az egynapos ellátási forma, mostanában vált igazán népszerűvé és a pénztár is rendesen fizeti. Sajnos a kormány befagyasztotta az állásokat, úgyhogy hiába lenne szükség több alkalmazottra, nem vehetünk fel senkit ” – mondta az orvosi igazgató.

Mint megtudtuk, korábban minden osztálynak volt nappali ellátási részlege, de ezt a megoldást a törvény már nem engedélyezi. Később több helyiségben zajlott a nappali ellátás, újabban pedig a kórház ötödik emeletének különítették el erre a célra.