Túlzott volt a négy gólos különbség

Túlzott volt a négy gólos különbség
Így talán még sosem szurkoltak a Kolozsvári CFR drukkerei a városi riválisnak, de a labdarúgásban ritkán ismétlődnek meg a csodák.

A kiesés ellen küzdő U ősszel még legyőzte a Steauát, Bukarestben viszont súlyos vereséget szenvedett. Pedig a diákcsapat nem játszott alárendelt szerepet a találkozón, amelynek jó résézben bátran támadott is, de védőinek sorozatos hibáit kíméletlenül kihasználta a tavasszal egyre nagyobb önbizalommal is futballozó éllovas. Astorga a 7. percben kétszer is lemaradt Pleşanról, akinek első fejesénél a kapufa még megmentette a vendégeket. Nicoliţă visszaemelt labdáját viszont már bebólintotta a középpályás, a Steaua pedig előnye tudatásban kényelmesen focigatott. A vérszemet kapó U pedig egyre bátrasbban ment előre, az első félidőben Zapatának több védenivalója volt Merliernél, a kolumbiai hálóőr Astorga fejesét hatlmas bravúrral tolta szögletre.

A második félidő elején a Steaua több kolozsvári támadást is csak durva szabálytalanságokkal állított meg, Dayro Moreno visznt egyre többször veszélyeztette az U kapuját. Merlier háromszor is nagyot védett, Golanski 25 méteres bombájánál viszont tehetetlen volt, a labda a bal lsó sarokban kötött ki. A hajrára az U elkészült erejével, s bár Merlier az utosó percekben is elővarázsolt két bravúros védést, a hosszabbításban bevédte a rövid sarokba Neaga 16 méteres lövését. A végén még Dayro Moreno is kihasználta a vendégvédelem kollektív bakiját, így a Steaua sikerének aránya nem tükrözi híven a képét: a bátran focizó kiesőjelölt nem érdemelt ilyen súlyos vereséget. A forduló másik hétfői mérkőzésén a Gloria Buzău hazai pályán a ráadás 5. percében szerzett Ionescu-góllal múlta felül 1-0-ra a Besztecrei Gloriát. A vendégcsapat Tilincă kiállítása miatt a 84. perctől emberhátrányban játszott.

Steaua: Zapata – Golanski, Baciu, Ghionea, P. Marin – Mendoza, Ov. Petre, Pleşan (D. Moreno, 23.), Nicoliţă (Neaga, 75.)– Dică, J. Moreno (Habibou, 83.). Edző: Marius Lăcătuş.

Kolozsvári U: Merlier – S. Rădoi (Baiano, 79.), Astorga, Bilica, Dancia – Silvăşan, Boudarene, Edvan (Bundea, 61.), Coman – Goga, Băd (N. Jovanovics, 58.). Edző: Mészáros Alpár.

Gólszerzők: Pleşan (7.), Golanski (66.), Neaga (90+2.), D. Moreno (90+3.)

(sportoldal.ro)