Túlélési tanácsok horrorfilm-szereplőknek

1. Ha úgy gondoljuk, hogy már megöltük a szörnyet, soha ne közeledjünk, ne lépjünk feléje azzal a szándékkal, hogy meggyőződjünk arról, hogy halott.

2. Ha megtudta, hogy a háza olyan helyre épült, ahol korábban: temető volt, olyan szentély, ahol fekete szerzeteses tevékenykedtek, a korábbi lakók megőrültek, öngyilkosok lettek, rettenetes halállal haltak (teljesen mindegy, hogy milyennel), sátán imádók voltak a házában, azonnal költözzön el.
3. Soha ne olvasson fennhangon (még viccből se) démonokat megidéző varázsigéket.
4. Ne menjen le a pincébe, ha épp lekapcsolták a villanyt.
5. Ha a gyermekei latin nyelven szólnak önhöz vagy olyan nyelven, amit biztosan nem ismernek, esetleg a hangjuk annyira elváltozott, hogy nem hasonlít az igazi hangjukra, azonnal lője le őket. Megjegyzés: előfordulhat, hogy fejenként nem lesz elég egy-egy golyó. Legyen készen erre a helyzetre is.
6. Ha sokan vannak együtt, akkor ne hagyjuk ott a többieket. Soha ne maradjunk egyedül, vagy kettesben.
7. Ha a társaság úgy döntött, hogy egy városszéli, elhagyatott házban kíván mulatni, ne kövesse őket. Ha a társaságban mindenki párban van és csak ön van egyedül, akkor ez kategorikusan tilos!
8. Ha a társaságban ön elismert éleselméjűségéről, akkor aligha érkezik megírni a végrendeletét.
9. Általános szabály: soha ne próbálja meg megoldani a pokol kapuit megnyitó fejtörőket.
10. Soha ne közeledjünk sírhoz, kriptához, mauzóleumhoz vagy bármilyen olyan helyhez, ahol holtak nyugszanak
11. Ha zajt hallott, s úgy tűnik, hogy ez csak a macskája, azonnal meneküljön, ha kedves az élete!
12. Ha a háztartási eszközök, beleértve a konyhai gépet is, csak úgy maguktól beindulnak, hagyjon ott mindent és meneküljön ahogy tud.
13. Soha ne fogadjunk el semmit (még kölcsönbe sem) halott embertől!
14. Ha egy ismeretlen településre érkezünk és az utcák kihaltak, egy embert sem látni, ez minden bizonnyal nem merő véletlen. Felismervén, hogy itt nincs valami rendben, azonnal utazzunk tovább.
15. Ne foglalkozzunk génkísérletekkel, ha nem tudjuk biztosan, hogy mi lesz a végeredmény.
16. Ha menekül a szörnytől, akkor legyen arra készen, hogy legalább kétszer meg fog botlani és el fog esni (a szebbik nem képviselője többször is). Azonkívül arról se feledkezzünk meg, hogy annak ellenére, hogy teljes erőnkből szaladunk, miközben a szörny csak sután lépeget utánunk, mégis be fog bennünket érni.
17. Ha a barátai váratlanul furcsán kezdenek el viselkedni: mondjuk sziszegnek, vérszomjasakká válnak, netalán szőrzetük nő, azonnal meneküljünk tőlük.
18. Ha éjszaka útközben kifogyott a benzin és számunkra ismeretlen környéken vagyunk, akkor ne kopogtassunk be a legközelebbi ház ajtaján, telefont keresve.
19. Kerüljük az ismeretleneket, ha a kezükben: láncfűrész, légkalapács, sövénynyíró olló, elektromos kés, fűnyíró, gázhegesztő, forrasztópáka, körfűrész vagy valami hasonló eszköz van, illetve kerüljük azokat az ismeretlen személyeket, akiknek kezében barátaink valamely testrésze van.
20. Ha ön nő, akkor ne siessen levetni a kabátját. A mániákus gyilkosok általában meztelen vagy félmeztelen nőket ölnek.

21. Soha, soha, SOHA ne kommunikáljunk valami furcsával, ismeretlennel arra hivatkozva, hogy: “oly sok mindent tudhatunk meg tőlük”.
22. Ne nevessük ki a holtakat és ne bántsuk őket.
23. Ha valami szörnyűséges elől menekülünk, és az autónk általában tökéletesen indul ne feledjük: a motort sokszor kell majd az önindítóval megkísérelni beindítani.
24. Ha valamely helyi templomba beléptünk menedéket vagy segítséget keresvén és azt látjuk, hogy az áldozat fejjel lefele lóg, akkor nagyon-nagyon lassan forduljunk meg és a lehetőleg zajt nem keltve távozzunk.
25. Ha szerencséje van és ön az egyetlen túlélő, aki a film végére életben maradt, soha, SOHA ne vegyen részt a folytatásban. Különben készüljön fel arra, hogy az első öt perc során távozik e világból.
26. Furcsa fények megjelenése aligha vezet örömteljes eseményekhez.
27. Arra, aki az ön segítségére siet, általában azonnal rátámad a szörny. Ezért nem érdemes a segítségre számítani. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy halálra rémiszt bennünket a segítségünkre siető személyek széttrancsírozott maradványának a látványa.
28. Ha azt vesszük észre, hogy környezetünkben, településünkön vagy a városban ahol élünk, az emberek valamilyen gonosz vagy ismeretlen erő, esetleg UFO-k hatása alá kerültek, ne hívjuk azonnal a rendőrséget:
a) a rendőrség is e befolyás alatt áll és így csak a karmukba kerülünk;
b) nevetni fognak rajtunk.
Mindkét esetben nekünk magunknak kell a helyzetet megoldani.
29. Soha ne nyissuk ki az ajtót, ha mögötte: kaparászás, nyögés, nehéz lélegzés vagy más furcsa hang hallatszik.
30. Amíg a filmvásznon a filmben vagyunk ne fürödjünk vagy tussoljunk! Különösképp, ha a házban rajtunk kívül nincs senki.

(suniland.hu)