Túl vannak a nehezén

Szatmár megye – Pénteken volt a megnyitója az Országos Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenynek a szatmárnémeti Északi Színházban. Szombat délelőtt tíz óra körül kapták meg a tételeket a diákok, azonban már reggel kilenckor mind a 182 diáknak el kellett foglalnia beosztás szerinti helyét a szatmárnémeti Kölcsey Ferec Főgimnázium tantermeiben.

A diákok nagy izgalommal várták a tételeket, melyek kidolgozására három óra állt a rendelkezésükre. Kónya László, az olimpiai bizottság alelnöke elmondta lapunknak, hogy nagyon szép, gyakorlati jellegű tételeket kaptak a tanulók. A tételek úgy vannak összeállítva, hogy azok próbára teszik a diákok fogalmazási készségét, nyelvhasználati technikáját is és nem utólsó sorban kreativitásukat.

„Tekinteve, hogy ezen a versenyen az ország legjobbjai mérik össze tudásukat, biztosra vehető, hogy csupa jó dolgozat fog születni”— tette hozzá Kónya. A dolgozatírás után a szórakozásé lesz a főszerep. A diákok váronézésen illetve színházi előadáson fognak részt venni, vasárnap pedig egész napos kirándulás keretében ismerhetik meg megyénk kultúráját. A díjkiosztóra kedden kerül majd sor.