Túl szoros volt a gipsz – amputáció lett a vége

Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze – közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

A kórházat üzemeltető alapítvány elismerte, hogy érkezett hozzájuk panasz a férfi családjától, de további részleteket nem árultak el.

A nyolcvan éves Tom Talks azt mondta, egy héten át minden nap elment a kórházba, és könyörgött, hogy vegyék le lábáról a gipszet, mert nem tudja elviselni a fájdalmat. Minden alkalommal azt a választ kapta, hogy szedjen erősebb fájdalomcsillapítót – mondta a nyugdíjas férfi.

Végül kiderült, hogy a túl szoros gipsz miatt teljesen elhalt a lába, és térd fölött le kellett vágni, különben akár az a halálát okozhatta volna – mesélte a férfi. Talks eredetileg csak a jobb lábát törte el, kutyasétáltatás közben. Az amputáció miatt végül szívrohamot kapott és veseelégtelenséget is szenvedett. A férfi jelenleg is kórházban van.

A nyolcvan éves férfi azt mondta, azzal, hogy a történetet nyilvánosságra hozta, talán elkerülhető lesz, hogy ez még egyszer megtörténjen. Tom Talks unokája hivatalos panaszt nyújtott be az északnyugat-angliai Bury városban lévő kórház ellen a férfi nevében. A kórházat üzemeltető alapítvány szóvivője megerősítette, hogy érkezett hozzájuk panasz Talks családjától. A hivatalos vizsgálat miatt azonban nem árulhatnak el további részleteket – mondta a szóvivő.