Túl sok vizsgálat

Lelkiismeretességre szóllította fel a háziorvosokat Vasile Ciurchea, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke. Olyan szituációkról tett említést, amikor a háziorvosok nem vizsgálták ki a pácienseket, mielőtt felírták volna nekik a gyógyszereket, illetve más vizsgálatokat javasoltak, mint amelyek az országos egészségfelmérő programban szerepelnek.

Az sem ritka, hogy több vizsgálatot ajánlanak, mint amennyit a program lehetővé tesz. „Persze, hogy az orvosok olyan vizsgálatokat javasolnak, amilyeneket akarnak, de nem kell összetéveszteni a felmérésben szereplő vizsgálatokat a többivel, mivel utóbbiakat más pénzalapokból törlesztik” – mondta Ciurchea. Arra is felhívta a figyelmet: periodikusan ellenörzik a laboratóriumokat is, mivel egyesekben „nem végzik elég megbízhatóan a vizsgálatokat”, tette hozzá a pénztár elnöke.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter