Tudose: A kormány támogatja a külhoni románok hazaköltözését célzó kezdeményezéseket

Tudose: A kormány támogatja a külhoni románok hazaköltözését célzó kezdeményezéseket
A kormány támogatását fogják élvezni azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy a külföldön élő román állampolgárok számára vonzóvá tegyék a hazaköltözést – közölte hétfőn Mihai Tudose miniszterelnök a RePatriot projekt képviselőivel tartott megbeszélésen.


A kabinet közleménye szerint a RePatriot képviselői a külföldön élő román vállalkozók számára kedvező törvényi keretet és közpolitikákat sürgettek, arra a tanulmányra hivatkozva, mely szerint a külhoni románok 57%-a szívesen visszatérne szülőföldjére.
Tudose miniszterelnök azt mondta: a kormány támogatását fogják élvezni azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy a külföldön élő román állampolgárok számára vonzóvá tegyék a hazaköltözést. Ennek a támogatásnak nem szabad politikafüggőnek lennie, tette hozzá a kormányfő.

A kormány ugyanakkor olyan törvényi keret kidolgozását tervezi, amely a külhoni románok és az itthonmaradottak közötti kapcsolatot erősíti, és alkalmazkodik előbbiek új igényeihez – derül ki a közleményből. Ezt a célt szolgálja három jogszabály-tervezet is, amely jelenleg parlamenti megvitatásra vár, és amely a külhoni románok támogatását szabályozná, illetve közösségi központok létesítését írná elő a külföldön élő románok számára.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .