Tudományos ülésszakot szerveztek a pedagógusok

Tudományos ülésszakot szerveztek a pedagógusok
Nagyvárad – Csütörtök délután Az osztályok menedzsmentje- horizontok és kilátások címmel tudományos ülésszakot szerveztek a nagyváradi Pedagógusok Házában.

A Bihar megyei oktatók testülete és a tanfelügyelőség által szervezett rendezvényen a megye különböző részeiből érkezett, V- XII.-es osztályokban tanító tanárok vettek részt, akik az általuk írt, különböző témájú dolgozatok felolvasása révén az oktatás minőségi javulását célzó javaslatokkal álltak elő, valamint tapasztalataikat is megosztották a kollegáikkal.

A megbeszélés során előadások hangzottak el többek közt a tornaórák megszervezéséről, a fogyatékkal élő gyermekeknek az osztályközösségbe történő integrációjáról, a szülőkkel való kommunikációról, az iskolán kivüli tevékenységek menedzsmentjéről, az oktatói szabadságról, az iskolai konfliktusok okairól, a játékoknak az oktatásban betöltött szerepéről.

Az interaktív találkozó során a jelenlevők egyebek mellett arra is választ kerestek, hogy a diákok felfogásában milyennek kell lennie az ideális tanárnak, milyen az “európai oktatás és az oktatás Európája”, vagy hogyan lehet a vallásórákon motiválni a gyermekeket. Az előadók számos esetben kivetített anyaggal készültek, így a tudományos ülésszak résztvevői vizuálisan is elsajátíthatták a hallottakat.

Ciucur L. Antonius