Tudás és a tisztelő szeretet

Tudás és a tisztelő szeretet
Izgatott gyerekek, s talán még izgatottabb szülők és hozzátartozók gyülekeztek tegnap a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola udvarán, hogy meghallgassák az évindító gondolatokat.

Az olvasás fontosságát hangsúlyozta Pásztor Gabriella igazgatónő ünnepi köszöntőjében, kifejezve: reméli, hogy mindenkinek örömére szolgál, ha egy új, vagy egy régi könyvet a kezébe vehet. A diákoknak azt kívánta: legyenek értékes olvasmányaik, tanuljanak sokat ebben a tanévben is. A történelmi egyházak képviseletében Veres-Kovács Attila református lelkipásztor, illetve Tóth Attila Levente római katolikus segédlelkész kérte Isten áldását a tanintézményre, a benne tanulókra, pedagógusokra és szülőkre.

Család és iskola

Veres-Kovács Attila bibliai példa alapján arra hívta fel a figyelmet: a Szentírás szerint az apa a felelős a gyermek lelki életének egészségéért. Miután megtalálta a gyermek a lelki békét a családban, beilleszkedhet az iskolában is, hangsúlyozta a lelkipásztor, aki szerint nagyon fontos az iskola és a család egészséges kapcsolata a gyermek érdekében.

„Minden lehetséges annak, aki hisz” – bátorította Tóth Attila Levente a diákokat, arra buzdítva őket, hogy higgyenek önmagukban, tanáraikban, szüleikben. Biró Rozália kettős minőségében, édesanyaként és szenátorként köszöntötte az egybegyűlteket, a „Szacsvay iskola nagy családját”. Elkezdünk írni egy új fejezetet, elindulunk együtt egy úton a gyermekek gyarapodásáért, mondta Biró Rozália. – Jó helyre jöttetek. A tudás és a tisztelő szeretet ölelő karjai között szerezhetitek meg a tudást – szólt a diákokhoz a szenátor asszony.

A Szacsvay Imre Általános Iskola évnyitóját egy „nagy családhoz” méltóan a gyermekek produkciói (szavalat, ének, tánc) színesítették, majd színes léggömbök felengedésével, és hangos örömujjongással köszöntötték a 2013–2014-es tanévet.

Tököli Magdolna