Trend a lelke mindennek – a kertben is

Trend a lelke mindennek – a kertben is
Izgalmas árnyékolási technológiák, kültéri okosmegoldások, letisztult bútorok és szárazságtűrő növények is szerepelnek a legfrissebb kerti trendek között.

  • Izgalmas árnyékolási technológiák, kültéri okosmegoldások, letisztult bútorok és szárazságtűrő növények is szerepelnek a legfrissebb kerti trendek között.

Ha kertépítésen vagy felújításon gondolkozik, feltétlenül olvasson tovább, ha pedig még többet szeretne megtudni a 2019-es kültéri dizájnról, akkor jöjjön el március 22-24. között a Gardenexpóra a Budapest Arénába. Magyarország egyetlen kerti életmód kiállításán a legmodernebb megoldásokat kínáló márkák képviselői mutatják be az újdonságokat, és látják el tanácsokkal a kertimádókat.

A bel- és kültér világát a burkolatok, az asztalok, heverők, székek, a napernyő színe vagy a lámpák mind összeköthetik. Szintén a házhoz igazodik a kerítés, amely a 2019-es trendek szerint acélból, farönkből, betonból is készülhet, és divatosak a kapaszkodók segítségével felfuttatott növények is.

Ha megfelelő árnyékolást kap a kert egy része, azzal szinte még egy helyiséget nyerhetünk tavasztól őszig. A napernyők közül az oldalkaros változat hódít, hiszen így teljes egészében kihasználható az alatta fekvő terület. Új divatnak számítanak a szabadon álló pavilonok, amik állhatnak önállóan és kapcsolódhatnak a ház falához is.

Ma már egyre több okos kerti eszközből is válogathatunk, ezek kommunikálnak a telefonokkal, így egy érintéssel távvezérelhetővé válik az öntözőrendszer vagy épp a fűnyíró. Mivel a kültéri wellness is egyre népszerűbb, a gyártók mobilról vezérelhető pezsgőfürdőkkel kápráztatják el a vevőket, de kaphatók olyan kültéri tusolók is, amik napelem segítségével melegítik fel a vizet. A kerti okosvilágítás-rendszereket pedig előre is beprogramozhatjuk, de használhatjuk őket mozgásérzékelővel, vagy akár okostelefonunkkal is vezérelhetjük a fényeket.