Tragédia Nagyváradon: tízemeletes tömbház tetejéről ugrott le két fiatal

Akt.:
Fotó: ebihoreanul.ro
Fotó: ebihoreanul.ro
Azonosította pénteken az ügyészség azt a két fiatalt, akik május 28-án, csütörtökön este leugrottak egy tízemeletes nagyváradi tömbház tetejéről a Szováta utcán.

A Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Maria Cotrău a Mediafaxnak elmondta, egy 15 és egy 17 éves diák követett el öngyilkosságot, mindeddig ismeretlen okokból. Egy hete mindketten elszöktek otthonról, és egy lakatlan nagyváradi házban húzták meg magukat, tudósít a maszol.ro.

A két fiú a helyszínen életét vesztette, a mentők már semmit sem tudtak tenni megmentésük érdekében. Egyikük a lépcsőház előtti zöldövezetre, másikuk a kerékpártartóra esett. A helyszíni vizsgálat idejére a nyomozók lezárták a tömbház előtti kis zöldövezetet, a blokkba csak az ott lakók mehettek be.

A tragédia csütörtökön kevéssel 19 óra előtt következett be, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy mik lehettek az okai. Az ebihoreanul.ro szerint egy szemtanú azt nyilatkozta a nyomozóknak, hogy hallotta őket, amint felmentek a tetőre, és aztán lábdobogást is, ami arra utalhat, hogy a fiatalok „nekifutásból” ugrottak a mélybe, mintha repülni akartak volna. Ez utóbbi információt az ügyészség szóvivője, Maria Cotrău is megerősítette. Közölte, minden jel arra utal, hogy öngyilkosság történt, ám a fiatalok egyike sem hagyott búcsúlevelet. Egyes, pénteki sajtóhírek szerint a fiatalok kábítószert fogyaszthattak, egyikük zsebében állítólag találtak is ilyen jellegű szert. A kórbonctani vizsgálat eredménye fog fényt deríteni rá, hogy valóban így volt-e.