Tragédia egy borsai bányában

Tragédia egy borsai bányában
Máramaros megye – Kedden este az egyik borsai bányában vesztette életét a kitermelőegység főmérnöke, aki három társával együtt ment le a mélybe karbantartó munkálatokat végezni, amikor egy földalatti vízár elsodorta.

Három társát kihűlés veszélyével szállították kórházba a bányamentők. Ők azóta jól vannak, de a 41 éves főmérnököt már csak holtan hozták felszínre, tudatta Vasile Pintea, a nagybányai Remin bányavállalat vezérigazgatója, melynek egyik alegysége a borsai bánya. Pintea elmondta, hogy a négy alkalmazott karbantartási munkálatokat végzett a mélyben. Szombaton a heves esőzések nagy áradást okoztak a bányában, mely dugót képzett az egyik fa- és egyéb anyagtároló galéria bejáratánál.

A lefolyórács éppen a Colbu-i ülepítő tó alatti galéria alatt helyezkedett el, és közber kellett avatkozni, különben az ülepítő veszélybe került volna, mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: a főmérnök a lefolyórácshoz ment, hogy megnézze, kidugaszolódott-e, és ekkor jött a másik áradat, ami elől már nem tudott elmenekülni. Az igazgató bejelentette, hogy belső vizsgálatot indítanak a munkabaleset körülményeinek kivizsgálására, ugyanakkor a megyei ügyészség, rendőrség és a munkafelügyelőség is próbálja feltárni a szerencsétlenség körülményeit.