ERDON Helyi hírek

2012.02.05. 13:51

Jótékonysági koncert az Adyban

Február 2-án, csütörtökön fiatalok szerveztek jótékonysági koncertet egy hatéves beteg kisfiú megsegítésére. Az estig tartó rendezvénynek az Ady Endre Líceum díszterme adott helyet.

 

 

A jótékonysági rendezvényen Ficuţ Gergelynek, egy hat éves vérrákos kisfiúnak szerveztek gyűjtést. A főszervező, Gencsi Mátyás a koncert elején elmondta, hogy Gergő Élesden él nagymamájával, de Debrecenben kezelik. „A kisfiúnak minden lej életmentő lehet. Mi a zenénkkel szeretnénk hozzájárulni a gyógyulásához, ti pedig a belépőjegy árával járultatok hozzá.”-tette hozzá Gencsi Mátyás. A szervezők a belépőjegyek teljes összegét Gergőnek ajánlották fel, e mellett a koncert végéig lehetett adakozni. A rendezvényen csak fiatalok léptek fel. A szervezők erőt és energiát nem sajnálva rendezték meg az estét, hogy az adakozás öröme mellett a jelenlevők jól is érezzék is magukat. A díszterem megtelt diákokkal és szülőkkel, akik mind segíteni szerettek volna a beteg kisfiún. A programot a Matrox együttes (Sebestyén Orsolya, Boros Attila, Boros Pál, Boros Ferenc és Szilágyi Tamás) nyitotta meg, akik olyan közismert számokat adtak elő, mint a Scorpionstól a Wind of Change, Beatricetől a Nyolc óra munka és Fenyő Miklóstól a Csavard fel a szőnyeget, ezek mellett saját szerzeményüket is előadták. A Motrox együttes előadását énekes produkciók követték. Ismert számokat énekelt Miklós Henriett és Miklós Brigitta, Rais Wallner Orsolya és Lunguy Angéla, Czvikker Lilla, Retek Orsolya, Fazekas Kriszta, Vas Tímea, Bartha Bernadett. A lányok produkcióit sűrű tapssal jutalmazta a közönség.

 

Rock zenekar

 

Az est folyamán a Green Submarine együttes is fellépett. Elmondásuk szerint elméletben egy hete alakultak, a gyakorlatban viszont először a koncert előtt három nappal játszottak együtt. Igaz, hogy az említett fiatal együttes csak két számot játszott, de ezzel is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az est egyetlen nem zenés műsora Kun Zsolt humorista stand-up comedy előadása volt, aki élces, de találó vicceivel kacagtatta meg a közönséget. Az est fénypontja az Easy Rider rock zenekar (Gencsi Mátyás, Tóth Gábor, Kovács Szilárd, Kiss Attila) volt. Az együttes az Ady dísztermének színpadán lépett fel először, és elmondásuk szerint, ebben a felállásban talán utoljára is. Gencsi Mátyás elmondta, a jótékonyság mellett, ez egyfajta búcsúkoncert is volt. Az ismert rock számokra a közönség talpra pattant és a színpad előtt tombolt. Az est zárásaként Miklós Henriett és Brigitta egy reményt adó énekszámmal kívántak egészséget a kicsi Gergőnek. A jótékonysági rendezvény sikeresen zárult. A fiatal szervezők és fellépők nem csak segítettek egy beteg gyermeken, hanem példát is mutattak társaiknak, hogy összefogással akár életet is lehet menteni.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!