Továbbtanulási útmutató

Továbbtanulási útmutató
Bihar megye – Most jelent meg az Egyetemi kalauz 2008 Továbbtanulási útmutató magyar diákoknak című kiadvány az Országos Magyar Diákszövetség kiadásában, amelyet tegnap mutatták be a sajtónak.

E kiadvány célja, hogy segítséget nyújtsanak a választásban a most végzett magyar középiskolásoknak, egyben itthon maradásra bírni őket – mondotta Biró Rozália alpolgármester. A 384 oldalas kiadványt Debreczeni Sándor, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség elnöke mutatta be. Mint mondta a könyvben szerepelnek a hazai magyar egyetemek, illetve az állami román egyetemek kínálatai. Újdonságnak számít az, hogy közlik az előző évi beiskolázási adatokat, a legmagasabb és a legalacsonyabb bejutási jegyekkel együtt. Megtudhatnak belőle az érintettek minden olyan információt, amelyek szükségesek lehetnek a felvételi előtt. A könyv 8 lejért megvásárolható a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Fekete Sas alatti székházában, de eljuttatják azokat minden középiskola könyvtárába is.

Debreczeni Sándor bemutatott még egy másik kiadványt is: Középiskolások felsőoktatási percepciója címmel, amelyet úgyszintén az OMDSZ adott ki, és az a tavalyi év elején Erdély szintjén a középiskolások körében elvégzett reprezentatív felmérés eredményét tartalmazza.

Egyetemek ajánlatai

Mindaz amiről Debreczeni Sándor beszélt néhány egyetem révén a gyakorlatban is megvalósult a Sas-passzázsban. A kihelyezett asztalok mellett fiatal egyetemistákat és oktatókat is láthattunk, akik információkkal és szórólapokkal látták el az érdeklődő középiskolásokat. Délelőtt még aránylag mérsékelt volt az érdeklődés, de a nap során ez változott.

 

Péter I. Zoltán