Továbbra sincs meg a vízbefúlt

Hétfőn ismét kutattak az áldozat után az ISU emberei. Fotó: Alexandru Niţescu
Hétfőn ismét kutattak az áldozat után az ISU emberei. Fotó: Alexandru Niţescu
Érdekesen hathat, de a rendőrség és az ISU nem dolgozik együtt az ismeretlen áldozatok ügyében. Hétfőn az ISU ismét kereste azt az áldozatot, akit többen láttak vízbe fulladni a városközpontban.

Javult az időjárás, így ismét keresték azt az illetőt, akit a Garasos-híd lába mellől sodort el a jeges Körös, még pár napja, amikor nagyobb fagy volt. Hétfőn délután immár le is merülhettek a búvárok, nem volt szinte teljes egészében befagyva a folyó azon a szakaszon. Az ISU szóvivőjét, Camelia Roşcát kérdeztük a részletekről. Mint elmondta, 300 négyzetméteres területen kutattak – de nincs meg az áldozat. Elmondása szerint közleményt sem adnak ki többet erről az ügyről, csak akkor, ha meglesz a holttest, esetleg kiderül, hogy az illető túlélte valahogy az esetet.

Biztos?

Arra a kérdésre, hogy biztos-e, hogy egyáltalán volt áldozat (hiszen nemcsak rosszhiszemű és szándékosan téves bejelentések vannak, hanem jóhiszeműen is tévedhet valaki), ezt válaszolta: „Igen, itt szinte biztosra megyünk, hiszen több szemtanú is volt, ők viszonylag közelről látták a történteket, nyilatkoztak is, ez már elegendő”.

Egyébként nagyjából ugyanott kerestek hétfőn is, ahol az eset után rögtön. Megkérdeztük, miért nem odébb, szóba jöhet ugyanis, hogy a víz napok alatt messzebbre is sodorhatta a testet. Roşca szerint szakértők döntötték el, hol érdemes kutatni. A víz az adott részen amúgy 2 és fél méter mély, és ezúttal már 3 búvár merült is, míg a múltkor a vastag jégtakaró miatt csak csáklyákkal vizsgálták a medret.

Mint megírtuk, január 11-én az 112-re érkező bejelentésben azt tudatta valaki, hogy saját szemével látta, a Garasos hídról, ahogy egy személy – vélhetően egy férfi – nem messze a hídtól a Körösbe esett, kétségbeesetten integetett, hogy segítsenek rajta, majd hirtelen elmerült a vízben. A mentőegységek felfújható gumicsónakkal vonultak ki a Garasos híd Szacsvay-szobornál lévő lábától néhány méterre lévő helyszínre, a mínusz 6 fok körüli hőmérsékletben a gumicsónakot vízre is bocsátották az ISU emberei, és két könnyűbúvár is bement a vízbe, keresni az áldozatot. Kétszáz méteres szakaszon keresték a testet, de senkit nem találtak. Camelia Roşca a helyszínen lapunknak azt nyilatkozta, hogy a keresést felfüggesztették, „kedvezőbb időjárási viszonyok esetén lehetséges a folytatása”.

Szeghalmi Örs

Címkék: , ,