Továbbra is válságos a házkutatás közben karddal megsebesített rendőr állapota

Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt
Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt
Továbbra is válságos az állapota annak a rendőrnek, akit egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja.

A iaşi-i idegsebészeti kórház sajtószóvivője, Marius Dabija elmondta, a sérült rendőr továbbra is az intenzív osztályon fekszik, állapota stabil, de kritikus, mesterséges kómában tartják, és az orvosok visszafogottak a túlélési esélyeit illetően.

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnbanda felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján. A megsérült rendőrt előbb a suceavai, majd a iaşi-i kórházba szállították.

Carmen Dan belügyminiszter közölte, vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr.

www.agerpres.ro