Továbbra is utazási kuponokkal közlekedhetnek a nyugdíjasok és más kedvezményezettek

Továbbra is utazási kuponokkal közlekedhetnek a nyugdíjasok és más kedvezményezettek
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőházi csoportja támogatta azon kormányrendelet jóváhagyását, amely hatálytalanította azt a rendelkezést, amelynek alapján 2015. január 1-től a kedvezményezettek a megvásárolt utazási jegyek utólagos elszámolásában részesültek volna. A ma elfogadott rendelet értelmében a kedvezményezettek továbbra is megkapják az ingyenes vagy kedvezményes utazásokat biztosító kuponokat.

 

„A 2013-as évi 4-es számú kormányrendelet megvitatása során az RMDSZ támogatta annak a jóváhagyását, hiszen ez kiigazította egy korábbi rendelkezés súlyos hibáját, amely előírta, hogy 2015 januárjától a nyugdíjasok és más kedvezményezettek utazáskor az utazási jegyeket teljes egészében fizessék ki, majd utólag elszámolhassák az illetékes hatóságoknál” – részletezte Kerekes Károly Maros megyei képviselő a kedvezményezettek utazási jegyei körül felmerülő aberráns helyzetet.

„Ezen képtelen rendelkezés miatt a nyugdíjasok és a rendelet által leszögezett kedvezményezetteknek be kellett volna utazniuk a megyeszékhelyen levő illetékes intézményhez az utazási jegyek elszámolása céljából, amely a regionalizálást követően lehetetlenebb helyzetbe hozta volna az érintetteket”- fejtette ki Kerekes Károly, az RMDSZ Maros megyei képviselője.