Továbbra is támogathatják a Toma családot

Július 28-án történt a baleset Nagyváradon. Fotó: infooradea.ro
Július 28-án történt a baleset Nagyváradon. Fotó: infooradea.ro
Három lányt már hazaengedtek a kórházból a négy Toma nővér közül, akiket július 28-án, a járdán ütött el és sebesített meg súlyosan egy külföldi rendszámú autót vezető 20 éves fiatal.


A 8, 13, 14, illetve 21 éves lányok nyugodtan gyalogoltak a rendőrség székhelye előtti járdán, amikor a száguldó autó elsodorta őket. Legsúlyosabban a 13 éves Larisa sérült meg, akinek amputálni kellett az egyik lábát, őt még mindig Temesváron ápolják a kórházban, ahol hétfőn újabb műtétet hajtottak végre rajta. Időközben pszichológusok is foglalkoznak a gyerekkel, hogy segítsenek neki feldolgozni a megrázkódtatást. Amint édesapja elmondta, a kórházban meglátogatta őt egy másik temesvári gyerek is, aki 9 évesen vesztette el a lábát egy közúti balesetben. Ő is bátorította Larisát, ami sokat jelentett a kislánynak.

Cosmina, a legnagyobbik lány, aki súlyos fejsérülést és csonttöréseket szenvedett, jobban van. Most a nagyváradi városi kórházban tartózkodik, de csak azért, hogy kisöccse, Alex mellett legyen, aki szintén közúti baleset áldozata volt körülbelül egy éve, és azóta vegetatív állapotban van. A 8 éves Ligia, akinek a balesetben nagyon erős ütés érte a fejét, valamint medencecsonttörést szenvedett, már otthon van, neki augusztus végén kell visszatérnie Temesvárra ellenőrzésre. A negyedik áldozatot, a 14 éves Denisát már a baleset napján hazaengedték a kórházból, neki csak kisebb láb- és kézsérülései voltak.

Az édesapa azt tervezi, hogy szeptember 2-án elviszi mind a négy lányát, és a súlyos állapotban lévő Alexet is rehabilitációra Bukarestbe, a Marie Curie kórházba. Abban reménykedik, hogy mentővel szállíthatja majd a gyerekeket a fővárosba.

A törvény szerint

A balesetet okozó sofőr ügyvédje időközben megkereste a családot, és 2000 lejt ajánlott fel nekik, az édesapa azonban megkérte, hogy többet ne telefonáljon, mert azt akarja, hogy úgy fizessen, ahogy a törvény előírja.

A szülők köszönetet mondanak mindazoknak, akik a baleset óta segítséget nyújtottak nekik. Aki továbbra is támogatni akarja a nehéz helyzetben lévő családot, megteheti az alábbi számlaszámokon: Alex Toma: RO83BTRLEURCRT0428228401 (euró) és RO36BTRLRONCRT0428228401 (lej).