Továbbra is eladnák a Bihar FC-t!

Továbbra is eladnák a Bihar FC-t!
Nagyvárad Helyi Tanácsa a pénteki ülésén jóváhagyta, hogy némileg módosítsák a tavaly meghozott 458. számú határozatukat a Bihar FC Labdarugó Klubnál levő részvényeik eladásáról.

A pénteki tanácsülésen elsőként Mihai Groza polgármester szólalt fel, aki kijelentette: a Bihar FC labdarugócsapat a város szimbóluma, szándékukban áll továbbra is beruházni a labdarugásba, de nem a játékosokba, hanem a sportbázisba. Emiatt továbbra is el akarják adni a klubnál levő részvényeiket. Mégpedig nyílt versenytárgyaláson, amikor is a részvények mellett a nyertes a Bihar FC védjegyét, arculatát is megkapná. A részvényeket havi részletekben három éven keresztül is ki lehet fizetni, figyelembe véve az infláció alakulását.

A licitációs bizottság kilenc tagból áll majd Biró Rozália alpolgármester elnöksége alatt. A Helyi Tanácsot Delorean Gyula, Mircea Matei és Ioan Judea képviseli.

A fiúk meg játszanak

Nehéz küzdelem vár a váradi piros-kékekre a vasárnapi, Dévai Mureşul elleni csatában, annak ellenére, hogy a Bihar FC az egyike azon kevés csapatoknak, amely tavaly az őszi idényben pontot (1–1) tudott szerezni a dévaiak otthonából. A Mureşul különben a II. liga újonca, s jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyén tanyázva, mára jócskán megerősödött: a téli szünetben igazolt négy játékos mellé a napokban még kettőt szerződtettek: a Brassói FC-től Vajda Előd csatárt, a Mioveni-i Daciától a villámgyors támadó középpályást, Horaţiu Satmart. Ami a váradi legénységet illeti, jó hír, hogy a brazil Ayza megismételt orvosi leletei jónak bizonyultak, s a játékos lehet, kezdőemberként mégis pályára lép vasárnap.

A Nagyszalontai Liberty-t szombaton Piteşti-en az Argeş FC fogadja 11 órától (a mérkőzést élőben közvetíti a Sport.Ro televíziós csatorna). Az összecsapás érdekessége, hogy az őszi első fordulóban a hajdúvárosiak saját közönségük előtt 2–1 arányban múlták felül a jelenlegi éllovast, amely a Bihar FC-t itthon fektette két vállra.

Péter I. Zoltán

Szántó Sándor