ERDON Események

2008.11.04. 10:00

Nemzetközi szinházfesztivál kezdődött Kolozsváron

<p>Kolozsvár - November 2-án startolt <STRONG>Kolozsváron</STRONG> a <EM>bukaresti Bulandra Színházzal</EM> közösen szervezett <STRONG>Európai Színházi Unió Fesztiválja</STRONG>, mely december 21 -ig tart, és jelentős európai színházak előadásait vonultatja fel hét héten keresztül...</p>

Itt lesz a franciaországi STUDIO 24 -Compagnie Roger Planchon, a portugál Teatro da Rainha, a palermói Teatro Garibaldi, a Jugoszláv Drámai Színház, a franciaországi Compagnie AZAR és a Compagnie Rumpelpumpel, a madridi Teatro de La Abadía, valamint a bukaresti Bulandra Színház.   

Vasárnap, november 2-án kiállítás-megnyitóval indított a fesztivál. Tompa Gábor igazgató este 7 órakor a színház emeleti előcsarnokában, Helmut Stürmer laudációjával nyitotta Varga-Járó Ilona maszktervező reneszánsz ihletésű kiállítását, melyet a fesztivál végéig tekinthetnek meg az érdeklődők. Ezt követően, este fél 8-kor a színház nagytermében került sor az UP-Fest hivatalos megnyitójára. Tompa Gábor köszöntője után, este 8 órától a közönség a Studio 24 - Compagnie Roger Planchon produkcióját, Ionesco: Amédée, vagy hogyan lehet tőle megszabadulni című előadását láthatták. Az előadás egy fantasztikus történet Amédé-ről, az íróról, aki tizenöt éve képtelen leírni egyetlen sort, és feleségéről Madeleine-ről, valamint egy hulláról, amellyel egy fedél alatt élnek. A hulla a holtak gyógyíthatatlan betegségében szenved - mértani haladványként növekszik. A darab folyamán annyira megnő, hogy szétnyomja az ajtót, a bútorokat, betölti a lakást. A történet a hétköznapiság és a banalitás borzalmas és csodálatos voltáról ad számot.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!