Tovább menetelnek a pólósok

Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a málagai vízilabda Európa-bajnokságon. A vasárnapi mérkőzésen a görögöket verték Kemény Dénes fiai magabiztosan, 8–3-ra.

A pénteken a világbajnoki címvédő Horvátországot 10–9-re, majd szombaton Szlovákiát 19–3 arányban kiütő magyar válogatott tegnap a harmadik csoportmeccsen, Görögország ellen is parádézott, s 8–3 arányban nyert. Annak ellenére is, hogy kissé idegesen kezdtek a Kemény-legények, de ezt a görögök nem tudták kihasználni. Az első gólt ugyan ők lőtték, de ekkor vezettek utoljára a mérkőzésen, ugyanis a magyarok háromszor tudtak válaszolni Milonakisz góljára, így a kezdeti zavarodottság hamar tovaszállt. A folytatásban a rutinos Kiss Gergely és a még tapasztaltabb Benedek tett róla, hogy előnyük ne csökkenjen, a kapuban pedig Szécsi lehúzta a rolót, aminek 8–3-as, magabiztos győzelem lett a vége. Ma este (20.30 óra, m2) Montenegró lesz a magyar fiúk ellenfele. A magyar női válogatott szombaton kétgólos előnyt engedett ki a kezéből az utolsó negyedben Olaszország ellen, amellyel végül 4–4-es döntetlenre mérkőzött, míg vasárnap Franciaországot győzte le … arányban.

Döntetlen a szerbekkel

Némi meglepetésre 6–6-os döntetlennel ért véget tegnap a Szerbia–Románia találkozó. Az esélyesebbnek tartott szerbek már az első negyed végén hátrányba kerültek, és egyik szünetre sem mehettek előnnyel, így végül: Szerbia–Románia 6–6 (1–2, 2–1, 2–2, 1–1). gólszerzők: V. Udovicsics, Vujasinovics 2–2, Sapics, Nikics, illetve C. Radu 3, Ghiban, Matei, Kádár. Az már korábban eldőlt, hogy Románia – vereségei révén (pénteken 6–10 Macedóniával, szombaton 7–12 Olaszországgal) – nem juthat tovább csoportjából.