Toshiba- bürotika bemutató a Continentalban

Nagyvárad – Szokatlanul nagy érdeklődés mellett mutatták be csütörtökön a japán Toshiba cég által gyártott intelligens irodai készülékeket a Dacia Continental szállóban, a Ro et Co International cég szervezésében.

Az elméleti és gyakorlati termékbemutatót a Toshiba termékeket terjesztő Ro et CO cég igazgatója Cornel Sabau nyitotta meg, majd átadta a szót Mihai Groza alpolgármesternek, aki köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Toshiba cég által ajánlott csúcstechnológiába beépített mesterséges intelligencia a cég szakembereinek természetes intelligenciáján alapul, s ezt a hazai cégek is sikerrel hasznosíthatják.

A Toshiba termékeket importáló Scop Computers értékesítési igazgatója Dan Guran röviden ismertette az ezelőtt 120 évvel alaklkult Toshiba céget, majd a Scop Computer cég bemutatása után az ajánlott Multifunkcionális termékeket, melyeket ki is állítottak a szomszédos teremben és a szünetben ki lehetett próbálni őket. Volt ott a laptop, fekete-fehér és szines nyomtató, azokba beépített fax, szkenner és sokszorosító havi 120.000 oldalas feldolgozási kapacitástól 500.000 oldalas nyomtatási és 16 millió oldalas tárolási kapacitásig, ezen belül office minőségtől a Proffesional minőségig.

Ezekkel a gépekkel az e-Bridge program folytán pénzt és időt lehet megtakarítani: egyetlen gép több funkciót lát el: nem csak rögzíti, tárolja., rendszerezi, 29 nyelven másolja, az adott beprogramozott helyre egyetlen gombmyomással elküldi a cégdokumentumot, de ezen felül számon tartja a fogyóanayg felhasználást is részlegekre, vagy akár személyre lebontva, ami egy nagy cégnél nem éppen felesleges dolog. Egy nagyobb kapcitású szines készülékre, mint amilyen például a Toshiba e-2500/3500/ 3510 PRO minden befektetés nélkül jövedelmező vállalkozást lehet alapozni. A készülékeket ugyenis lízingelni is lehet, és ha csak félkapacitással működtetik is, a lízingköltségen felül évente 2930 euró profitot termel, 5 év múlva pedig a felhasználóé lehet, hangzott el a szimpóziumon.

Albert Ferenc