Törvénybe foglalná egy PMP-s szenátor, hogy az állampolgárok autópálya-építésre is ajánlhassák fel jövedelemadójuk 2 százalékát

Törvénybe foglalná egy PMP-s szenátor, hogy az állampolgárok autópálya-építésre is ajánlhassák fel jövedelemadójuk 2 százalékát
Olyan törvényjavaslatot kezdeményezett a Népi Mozgalom Párt (PMP) egyik képviselője, amely lehetővé tenné az állampolgárok számára, hogy autópálya-építésre ajánlják fel jövedelemadójuk két százalékát.

Ionuţ Simionca képviselő egy besztercei sajtótájékoztatón beszélt Fogadj örökbe egy autópályát elnevezésű tervezetéről, amelyet hétfőn nyújt be a szenátusba. Elképzelése szerint regionális befektetési alapokat hoznának létre, és az állampolgárok ezeknek utalhatnák jövedelemadójuk két százalékát, a cégek pedig profitadójuk 20 százalékát. Az így összegyűlő pénzzel a sztrádaépítési munkálatokhoz járulnának hozzá.

“Készítettem egy felmérést a Facebookon és a válaszadók 75 százaléka támogatta a projektet. Ez a tervezet nem kötelezné az állampolgárokat, hogy erre a célra fordítsák adójuk két százalékát, csak lehetőséget teremtene számukra erre” – nyomatékosította a képviselő, aki az autópálya-építési munkálatok felgyorsulását reméli a kezdeményezéstől.

 

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .