Történelmi vetélkedő a szabadságharcról

Történelmi vetélkedő a szabadságharcról
Bihar megye – Négy település hat csapata mérte össze tudását a napokban Érmihályfalván azon a versenyen, melynek témája az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc volt.

 

 

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán iskola szervezésében már hagyományosnak mondható történelmi vetélkedőn ezúttal két helyi csapat (felkészítők Orbán Beáta és Varga Róbert), 2 szalacsi (Puşcaş Henrietta), illetve egy-egy szentjobbi (Balla Károly) és érköbölkúti (Zsigmond Levente) vett részt. Az egyenként három fős csapatok hat fordulóban mérkőztek meg egymással, melyek során nevet választottak csapatuknak és bemutatkoztak, villámkérdésekre válaszoltak, történelmi névjegykártyáját készítették el, alkalmi keresztrejtvényt fejtettek meg, majd arra is rá kellett jöjjenek, hogy egy-egy sms-nyi szöveget vajon melyik ismert ’48 személyiség írhatott volna meg, ha annak idején lett volna módja rá.

 

Forradalmi jelenetek

 

Utolsóként egy, a forradalomhoz kötődő jelenetet kellett megelevenítsenek a csapatok, melyek mindegyike kapott valamilyen ajándékot (édességek, könyvek, naptárak)az eredményhirdetéskor a támogató református egyházközség és a debreceni Pro Patria Alapítványnak köszönhetően. A győzelmet az érmihályfalvi Talpra Magyar (Balázs Tímea, Ráduly Brigitta, Virág Ágota) csapat szerezte meg, megelőzve a szintén helyi Turulmadarat (Balázs Eszter, Karsai Annamária, Szabó Ákos), és a Szalacsi Ifjakat (Kovács Krisztián, Szántó Amarilisz, Szántó Judit).

Rencz Csaba