Friss hírek

2006.12.10. 18:06

Félmeztelen Mikulások a belvárosban

<p>Fürdőruhára vetkőzött Mikulások futottak Budapesten vasárnap délután. Körülbelül 40-en tették meg a 3 kilométeres távot a Nyugati pályaudvar környékén, férfiak és nők egyaránt piros sapkát viseltek lenge öltözékükhöz. Jó célból mutatták meg magukat: a versenyre befizetett 3000 forintos nevezési díjat ugyanis a Gyermekrák Alapítvány kapja majd.</p>

A félmeztelen Mikulás-futásra jelentkezők kora délután gyűltek össze a Nyugati Pályaudvarnál lévő bevásárlóközpont jégteraszán. Körülbelül 40 férfi és nő vállalta a megmérettetést.

Méhes Kriszitán a verseny egyik szervezője - aki maga is kocogott - elmondta: a jégen első dolguk volt, hogy Puskás Öcsi tiszteletére egy "P" betűt alkotak magukból. Majd megkezdődött a bemelegítés, akkor már számos korcsolyázó gyűlt köréjük és figyelte a piros sapkás, fürdőruhás fiatalokat.
A futók elkocogtak a plázától egészen az Oktogonig és vissza. Méhes Krisztián szerint ritkán látni ennyi fényképezőgépet és fotozó telefont a járókelőknél, mint amennyi miattuk került elő a táskákból. Főként amikor egy nagyobb szállodához vagy csomóponthoz érkeztek.

A szervező elmondta azt is, hogy nem csak egy szimpla futás volt. A Nyugati Pályaudvar aluljárójában például csokit osztogattak a gyalogosoknak, majd a váróterem lépcsőjére felsorakozva elénekeltek egy karácsonyi dalt.

A rendezvényen részt vett Paja Bea énekesnő is. Ő maga kocogott is a rendhagyó Mikulásokkal, majd énekelt az összegyűlő gyerekeknek.

A nem mindennapi futásra a nevezési díj egyébként háromezer forint volt. Az összegyűlt összeget a Gyermekrák Alapítvány kapja.
Méhes Krisztián elmondta: hogy a félmeztelen futást most harmadszor rendezték meg és jövőre is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!