Történelmet írt Temesvár: a forradalom után először lesz magyar alpolgármestere Bánság fővárosának

Történelmet írt Temesvár: a forradalom után először lesz magyar alpolgármestere Bánság fővárosának
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által megkötött politikai-közigazgatási szövetség értelmében a forradalom után először, Farkas Imre személyében magyar alpolgármestere lesz Temesvárnak.

Farkas Imre választási kampányában annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Temesvárnak olyan családbarát várossá kell válnia, ahol az önkormányzat prioritásként kezeli a családok jövőjét, az oktatási intézmények fejlesztésével, az oktatás minőségének növelésével és a mindenki számára elérhető gyermekgondozás feltételeinek megteremtésével, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásával segítené a fiatalokat. „Temesvárnak olyan családbarát településsé kell válnia, ahol otthonteremtési programok működnek, a közterületeket családi programok és rendezvények céljára hasznosítják, sportlétesítmények – sporttelepek, úszómedencék – állnak a családok rendelkezésére” – sorolta.

A június 22-én, szerdán megkötött egyezség továbbá kimondja: a két politikai alakulat városi tanácsosai – PNL 12, RMDSZ 2 – együttműködnek a Városi Tanácsban, együttesen valósítva meg a tanácsosi döntési többséget.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter