Tortabál és anyák napi műsor

Tortabál és anyák napi műsor
Szatmár megye – Szombat este az Ombodi Általános Iskola tanári kara és szülői bizottsága a helyi kultúrotthonban rendezték meg a hagyományos tortabált és és a gyerekek anyák napi műsorát.

A rendezvény első részében minden osztály bemutatta az erre az alkalomra összeállított műsorát. A műsor érdekessége, hogy az osztályok egymástól eltérő kategóriájú előadásokkal készültek. Az előadások után kezdetét vette a bál, amelyen tanárok, szülők, gyerekek együtt mulattak. Közben asztalra került a szülők által készített torta. Ezeket szeletenként adták el, az abból befolyt összeget hozzácsatolták a belépődíjakból és a tombolajegyek eladásából összegyűlt pénzhez. Az összjövedelmet az iskola vezetősége és a szülőbizottság számítógépek vásárlására fordítja.

Bemutatkozott a néptáncegyüttes

Több mint két éve, Varga Ottó és felesége kezdeményezésére alakult meg az Ombodi Magyar Néptáncegyüttes. A két szülő kezdte el néptáncra tanítani a nyolc párt, néhány hete azonban úgy látták, hogy a fiataloknak komolyabb képzésre van szükségük. Nagy József polgármester a szülők kérésére ifj. Szarvas Károlyt kérte fel, hogy néptáncra tanítsa a nyolc párt. Ugyancsak a polgármester készíttetett számukra magyar néptáncruhát. A szombati előadáson már jogos volt a taps. A polgármester bejelentette, hogy augusztus 19–én az együttes Pálfalva község magyarországi testvértelepülésén, Seregélyesen is fel fog lépni.