Tomac a kormány összetételéről: Dragnea gyenge embereket akar látni a kabinetben

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) alsóházi frakcióvezetője
Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) alsóházi frakcióvezetője
A kormány összetétele azt bizonyítja, hogy Liviu Dragnea gyenge embereket akar a kabinetbe – jelentette ki kedden Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) alsóházi frakcióvezetője.

‘A kormány összetétele azt bizonyítja, hogy Liviu Dragnea gyenge embereket akar a kabinetbe. Felháborító, hogy a román diplomáciát ismét egy, a Ceauşescu iskolájában tanult személy vezeti. Meleşcanu 1966 óta diplomata a román külügyminisztériumban. Azóta azért Románia tett néhány lépést. Megmaradhatott volna itt, a parlamentben aktív szenátornak, de semmi keresnivalója nincs a diplomácia élén. Ez rossz jel’ – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Eugen Tomac.

Tomac szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) az államfővel dacol azáltal, hogy Sevil Shhaidehet miniszterelnök-helyettesnek és fejlesztési miniszternek javasolja.

‘Azt gondolom, hogy a PSD provokálja az államfőt azzal, hogy Sevil Shhaidehet miniszterelnök-helyettesnek és fejlesztési miniszternek javasolja. Ha alapos okai voltak annak, hogy miniszterelnök-jelöltségét visszautasítsák, akkor szerencsésebb lett volna, ha kimarad ebből a kormányból. A középszerűek listája folytatódik, de megmaradok ennél a két alkalmatlan nevesítésnél’ – tette hozzá Tomac.

Tomac szerint a PMP ellenzékben marad, és nem szavazza meg a kormányt.

Kedden, a Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció javaslatot tett egy 24 tagú kabinetre, amelyben két tárcavezető egyúttal miniszterelnök-helyettes is. A kormány tagja lesz még két tárca nélküli miniszter is.

AGERPRES/(RO – szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro