ERDON Helyi sport hírek

2007.11.07. 15:57

Két éves eltiltás két magyargombási focistának!

<p>Szatmár megye – A Magyargombási SE két játékosát, Sorin Rust és Vasile Popot két évre elíltotta a focitól az Megyei Labdarúgó Egyesület. A szelestyehutai csapat újabb meccset vesztett zöldasztalnál.</p>

Nem zárta ki az V. ligás bajnokságból a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (MLE) a Magyargombási SE csapatot. Erről az MLE fegyelmi bizottsága határozott legutóbbi ülésén. Ellenben súlyos büntetésekkel súlyotott néhány játékost, akik a Szatmárnémeti Sportlíceum elleni találkozón megtámadták a játékvezetőt. Sorin Rust és Vasile Popot két évre elíltották a focitól. Vasile Zah, Daniel Pop és Adrian Kreciun megúszta az esetet hatfordulós eltiltással.

Az esettel kapcsolatban az MLE elnöke, Szilágyi István azt mondta, a magyargombási egyesület megkapta a méltó büntetést tettéért. Bár Pataki Zoltán, a fegyelmi bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a csapatot több mint valószínű kizárják a bajnokságból, Szilágyi szerint ezt nem tehették meg, mivel az eset messzemenően nem volt olyan súlyos, mint ahogy az a sajtóba megjelent. „Orvosi lelet nem létezet arról, hogy a bírót megverték volna. Azonban a játékosok megtámadták a játékvezetőt, ez tény, ezért őket büntettük. Nem szeretnénk precedenst teremteni” – mondta Szilágyi.

A IV. Liga A csoportjában szereplő Szelestyehutai Pro Life újabb mérkőzést vesztett el zöldasztalnál. Mivel olyan játékos szerepelt a csapat keretében, aki a felgyűlt sárgalapok miatt egyfordulós elitltását kellett volna ülje, a szelestyehutai együttes 3–0–ra vesztette el a pályán 2–1–re megnyert mérkőzést az Avasfelsőfalui Energia ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!