Tom Lumen is borangol

Tom Lumen Miskolcról elszármazott, nemzetközileg is elismert gitárművész legutóbb a Művészetek Házában lépett fel
Tom Lumen Miskolcról elszármazott, nemzetközileg is elismert gitárművész legutóbb a Művészetek Házában lépett fel - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A nemzetközi hírű magyar gitáros is fellép a történelmi Avason.

Már olvashatóak az első hírek arról, ki mindenki lép majd fel az idei Borangoláson – a történelmi Avas értékeit a nagyközönség figyelmébe ajánló programsorozat vendége lesz Tom Lumen is.

Virtuóz játék

Tom Lumen nemzetközi hírű magyar gitáros, Miskolcon nőtt fel. Szólópályafutása során három kontinens tizenöt országában turnézott. Többek között fellépett Kínában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Vietnamban, Európa sok országában.

Koncertjeit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. Tom amellett, hogy kiváló gitárjátékával szórakoztat, személyes történeteit is megosztja a hallgatósággal. Egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett magyar népzenei átdolgozásokat és neves előadók kedvelt számait is megszólaltatja. A Borangoláson az idén megjelenő The Three of Us című új nagylemezéről is játszik – tudatták a szervezők.

A Borangolás május 9-én kezdődik és 11-ig tart, a Tom Lumen-koncert várhatóan május 10-én délután kezdődik.

ÉM


Két hét múlva veszi kezdetét Miskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja és kel életre a miskolci történelmi avasi pincesor. A 3 napos rendezvény (május 9-11.) a korábbi évekhez hasonlóan sokszínű programokkal várja a fesztiválozókat idén is. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonul...