Tőkés László újra Maros megyében

Maros megye – A hónap eleji székelyföldi látogatását követően november 11–13. között Tőkés László püspök, független európarlamenti képviselőjelölt újra Maros megyében vesz részt egy háromnapos kampánykörúton.

Vasárnap a Nyárád-menti településre látogat Tőkés László. Nyárádszentmártonban részt vesz a hagyományosan megrendezett Szent Márton napi ünnepségeken. Hétfőn Dicsőszentmártonban és környékén, kedden a Küküllő-mentén és Szovátán folytatja kampánykörútját.

A Tőkés László kampányát támogató szervezetek eddig több mint 60.000, a jelöltet népszerűsítő szórólapot osztottak szét Maros megyében. Jelszavuk: „Egy ház, egy szórólap”. Mindenkit személyesen akarnak megkeresni a szimpatizánsaik önkéntes munkája által. Maros megye helységeinek 90%-ban sikerült létrehozni 2–3 személyből álló kampánycsoportot és az elkövetkező napokban a megmaradt 10%-ot is szeretnék lefedni. A csoportokat önkéntesek alkotják. A szerdai sajtótájékoztatón Tőkés András, a Magyar Polgári Szövetség alelnöke ismertette azt is, hogy román nyelvű szórólapokat is fognak osztogatni, de ezek mennyisége még ismeretlen volt számára.

„Az RMDSZ trójai lova”

Sógor Csabával kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: „Nem gondoltam volna, hogy a kampány előtt Sógor Csaba információk begyűjtéséért látogat bennünket. Sógor volt az RMDSZ trójai lova”. Fizikatanári ismereteit felhasználva úgy értékelte, hogy Sógor volt a felvezető kötelék, aki csak az RMDSZ felé vezetett, visszafele már nem.