ERDON Bulvár

2010.05.19. 09:14

Megúszhatja a börtönt Stohl András

<p>Elképzelhető, hogy külön tárgyalják az ittas vezetést, külön a közúti balesetet és külön a drogügyet.</p>

Császár Előd (37) példája jól mutatja, kábítószer hatása alatt okozott halálos kimenetelű közúti balesetet is meg lehet úszni börtönbüntetés nélkül.

A zenész 1998-ban karambolozott egy rendőrautóval, amelynek során egy rendőr főhadnagy szörnyethalt. Császár Előd vérében drogot találtak, az autójára pedig utólag kötött biztosítást, viszszamenő dátummal. A zenész ügyét három különböző üggyé szedték szét, és megúszta felfüggesztett börtönnel - írja a Blikk.

Stohl András esetében is megtörténhet mindez, sőt az is lehet, hogy a mentők érkezte előtt eltávozó színész-műsorvezetőt nem fogják cserbenhagyás miatt elővenni.

"Igaz, emberileg az a minimum, hogy valaki ott marad a sérülttel, amíg nem jön a segítség, de jogilag más a helyzet. Miután meggyőződik a sérülés súlyosságáról és tárcsázza a mentőket, elhagyhatja a helyszínt. Így már nem tekinthető cserbenhagyásnak" – mondta dr. Kamarás Péter, a Blikk jogi szakértője.

Az pedig, hogy három éve önszántából elvonókúrára jelentkezett drogelvonókúrára, nem jelenti azt, hogy visszaeső.

"Ha önként, még az eljárás lezárta előtt jelentkezik újból drogelvonó kúrára, vagyis elterelésre, az jelentős enyhítő körülmény lehet a bíróságon" – tette hozzá a szakértő.

Ha úgynevezett „tevékeny megbánást" tanúsít a bíróság előtt, szinte borítékolható a felfüggesztett szabadságvesztés.

"Nincs külön drog- és balesetügy. Az S. András által okozott baleset körülményeit egy eljárásban vizsgáljuk, amelynek több tényállása is van. Ilyen például kábítószerrel való visszaélés" – mondta a Blikk megkeresésére Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

(hír24.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!