Friss hírek

2006.12.16. 05:50

Sose halunk meg - ősbemutató Szolnokon

<p>Koltai Róberttel a főszerepben mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház a "Sose halunk meg" című darabot. A 90-es évek egyik legsikeresebb magyar filmjéből készült zenés játék ősbemutatóját december 16-án láthatja a közönség.</p>

A tuti tippről álmodó vállfaárus történetéből tizenhárom év után született színpadi mű. Koltai Róbert ezúttal sem csak a főszerepet jegyzi, hanem Nógrádi Gáborral közösen, ötletadó-szövegkönyvírója is a zenés játéknak. Az előadásban szinte az egész szolnoki társulat részvételével szólalnak meg Dés László dalai és Nemes István dalszövegei. A zenés játék rendezője Szabó Máté.

A produkció egy hatalmas nyitánnyal indul, amit az összes szereplő énekel. Az alkotók szerint ez a dal hordozza a színpadi mű központi gondolatát, ahol a LOVI, mint életfutam jelenik meg. A "Sose halunk meg" ugyanis filmen is, meg színpadon is az a történet, ahol Gyuszi bácsi anélkül nem mehet el, hogy legalább egyszer ne nyerjen - amikor jön az a bizonyos holtbiztos tipp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!