Több türelemre lenne szükség

Több türelemre lenne szükség
Az első nap lendülete után kedden máris visszafogottabban folytak a munkálatok a nagyváradi Szent László téren. Egyedül a sínfelszedési munkálat haladt előre látványos gyorsasággal. A taxisok és a buszvezetők szerint ha türelmesebbek lennének az emberek, kevesebb fennakadást okozna a közlekedésben a nagyváradi Szent László tér teljes lezárása.

A nagyváradi Szent László tér felújítási munkálatai második napjának délelőttjén nem volt akkora sürgés-forgás, mint egy nappal korábban. Délelőtt tíz óra magasságában gyakorlatilag szünetelt a munka a téren, annyi változást észleltünk, hogy a zöldövezeteket elválasztó betonszegélyek elbontása után kupacba gyűjtött kőtömbök egy része el volt szállítva, illetve tegnap kilenc óra magasságában már elmentek a rendőrök a Kert (Avram Iancu), Kapucinus (Mosoiu) utcák és Szent László tér kereszteződéséből, és a forgalmat már villanyrendőr irányította ott. Ezzel szemben a Szent László templom mellett gőzerővel folytatódott a villamossínek, és a síneket tartó betonlapok felszedése. Feltűnt továbbá, hogy míg hétfőn a Kapucinus és a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utcákon a délelőtti órákban is jelentős volt a torlódás, addig kedd délelőtt már átlagosnak volt mondható az autóforgalom ezeken az utcákon. Egyébként az általunk megkérdezett taxisok a torlódásra, és az emberek türelmetlenségére panaszkodtak a Szent László tér lezárása nyomán kialakul új forgalmi rend kapcsán, és a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) buszvezetői szerint szintén nem maga a forgalomkorlátozás, hanem főleg a türelmetlenség és a tudatlanság nehezíti a forgalmat a városközpontban.

Türelmet!

Úgy tűnik, a taxisok hajlamosak pozitívan hozzáállni hozzá a Szent László tér lezárása nyomán kialakult helyzethez, legalábbis az általunk megszólaltatott taxisokkal elbeszélgetve az derült ki, hogy megítélésük szerint az adott körülmények között a lehető legjobb forgalommódosítást dolgozták ki az illetékesek. Tusan Alexandru taxis szerint el kell fogadni azt, hogy időről időre fel kell újítani a város egy-egy közterét, ami természetesen kellemetlenségekkel jár. Így van ez a Szent László tér felújításának az esetében is, de mint mondta, az illetékesek az adott helyzetből kiindulva a maximumot hozták ki az új forgalmi rend kialakításakor. Elmondta, hogy szerinte a legnagyobb nehézséget a torlódás, valamint az emberek türelmetlensége okozza, ugyanakkor az objektív nehézségek közül kiemelte azt, hogy nem lehet észak-dél irányban áthajtani a Szent László téren, ezért sok autósnak alternatív útvonalat kell találnia. Egy másik, általunk megszólaltatott taxis azt mondta, hogy ő sem tudott volna jobb forgalmi rendet kialakítani a Szent László tér lezárása után, mindazonáltal nem érti, hogy a Vitéz (Decebal) utca felől közlekedve a Beöthy Ödön (Maniu) utcáról miért nem lehet behajtani a Kálvin utcára. A taxis szerint a mostani helyzet megzavarta a taxisokat, és nehézséget okoznak a torlódások is, de a legfőbb aggodalma az, hogy a felújítási munkálat nem készül el határidőre, és emiatt sokkal hosszabb ideig lesz érvényben a mostani, ideiglenes forgalmi rend, mint ahogy azt ígérik. „Hiszen a Maniu utca felújítása is milyen hosszú ideig tartott, pedig az csak egy egyszerű utca” – mondta.

Nem ők tehetnek róla

A buszsöfőrök is legfőképpen a torlódásokra és az emberek türelmetlenségére panaszkodnak. Ezt már Csuzi Istvántól, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatójától tudtuk meg, aki elmondta azt, hogy a Szent László tér lezárása óta eltelt két napon a vállalat buszvezetői azt tapasztalták, hogy az emberek nem tudják, milyen forgalmi változások történtek, ráadásul úgy szidják a buszvezetőket, mintha legalábbis ők lennének a hibásak az előállt helyzet miatt. A buszvezetők a torlódásra is panaszkodnak, ami miatt egyes helyeken csigalassúsággal halad a forgalom. A vezérigazgató példaként említette a Beöthy Ödön utcát, amelyen az előzetes számítások szerint négy perc alatt kellene végighaladjon az autóbusz, de a főtér lezárásának első két napján az átlagos menetidő azon az egy utcán tizenöt perc volt!

Gyűjtik a javaslatokat

Csuzi István lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta azt is, hogy ezekben a napokban gyűjtik be a javaslatokat a polgároktól, valamint buszsofőreiktől, és azok alapján különböző módosításokat eszközölnek majd. A vezérigazgató hozzátette, hogy igyekszenek minden jobbító szándékú javaslatot figyelembe venni, de sajnos nem minden kérést tudnak teljesíteni. Elárulta, hogy nagyon sokan kérik azt, hogy legyen közvetlen buszjárat Őssi és Szőlős között, valamint Szőlős és az állami egyetem között, de ezeknek a kéréseknek nem tud a vállalat eleget tenni, viszont hangsúlyozta azt, hogy az utasok által használt jegy érvényes az eredeti villamosjárat teljes hosszán, tehát átszálláskor
nem kell új jegyet felhasználni a 2-es és a 3-as villamos útvonalán.

Nem okoz fennakadást

A tűzoltók és a mentősök is felkészültek az előállt helyzetre. Camelia Rosca, a Bihar Megyei Katasztrófavédelem szóvivője lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy mindeddig nem akadályozta a tűzoltókat a főtér teljes lezárása. Kérdésünkre válaszolva Béres Zsolt a SMURD gyorsmentő szolgálat nagyváradi vezetője is elmondta, hogy a térlezárás nem akadályozza a SMURD-ot abban, hogy időben kiérjen a hívásokhoz. „Időben értesítettek minket a forgalmi változásokról, úgyhogy alternatív útvonalakat dolgoztunk ki” – jelezte. Arra a kérdésünkre, hogy a menetidő meghosszabbodott-e a térlezárás nyomán, azt válaszolta, hogy csak abban az esetben nő körülbelül egy perccel a menetidő, ha a gyorsmentőket éppen a Sznet László tér másik oldalára hívják, mert akkor nyilván nem a Szent László hídon, hanem egy másik hídon áthaladva kell megközelítsék a helyszínt. De mint elárulta, évente átlagban egy alkalommal szokták hívni a gyorsmentőket a Bémer (Ferdinand) tér környékére, ami azt jelenti, hogy az átlagos kiszállási idő nem fog változni a térlezárás után.

Pap István