Több százan farsangoltak

Több százan farsangoltak
Nagyvárad- Pénteken este az RMDSZ Bihar megyei szervezete a váradi Trade Center üzleti központban rendezett farsangi mulatságot, melyre rengetegen érkeztek a megyéből is, sokan jelmezbe öltözve.

Noha idén egy új helyszínen- a váradi Trade Center üzleti központban- rendezte meg szokásos farsangi mulatságát az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a jó kedv és a vidámság maradt. Rengetegen- talán az ezret is meghaladta a résztvevők száma- érkeztek a megye minden, magyarok lakta szegletéből, sokan közülük jelmezbe öltözve, illetve álarc mögé bújva. A leghamarabb természetesen az ugyancsak ötletesebbnél ötletesebb maskarába bújt gyermekek „éreztek rá a buli ízére”: kis időre azt követően, hogy a Kiss Géza vezette Kiss Music Band el kezdett zenélni, máris egymás kezeit fogva, kis csoportokat alkotva elkezdtek táncikálni, vagy csak simán lelkesen fel-alá rohangáltak a színpad és az asztalok közt.
Nagyobb számú felnőtt érdeklődőt először a Varga Friderika által felkészített várad-velencei Mistique mazsorett csoport tagjai vonzottak a táncparkettre: a közönségüknek a lányok újfent bebizonyították, nem hiába nyertek díjakat számos versenyen.

Tánc hajnalig

Az egybegyűlteket ezt követően hivatalos formában Biró Rozália szenátor, Cseke Attila parlamenti képviselő, valamint az „agitáló aligátornak” öltözött Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötték, kellemes szórakozást kívánva mindenkinek.
Ezt követően azt tényleg szinte zsúfolásig megtelt a parkett. Az önfeledt táncot csupán a tombolasorsolás szakította félbe, illetve akik elfáradtak, töltött káposztát és fánkot kaptak cserébe a meghívójukon szereplő étkezési jegyért. A jó hangulatra jellemző, hogy még fél 4 óra körül is nótázott, aki addig bírta. Az esemény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius