Több százan az érmihályfalvi főtéren

Több száz érdeklődő látogatott ki szilveszterkor Érmihályfalva főterére
Több száz érdeklődő látogatott ki szilveszterkor Érmihályfalva főterére
Bihar megye – Több száz ember búcsúztatta az óévet Érmihályfalva főterén december 31-én este. A viszonylag enyhe idő kedvezett a szabadtéri összejövetelnek.

Az érmihályfalvi szabadtári óévbúcsúztatás már december 30-án megkezdődött, amikor a főtéri tömházak egyikére – a szokásos helyükre – kikerültek az EU-tagországok zászlai, mint Romániának a közösséghez történt csatlakozása óta minden év-váltáskor. Másnap, 2011 utolsó délelőttjén elkészültek a szintén szokásos máglyák az esti tábortűzhöz, illetve a forraltboros sátor is “felépült”. 

Főtéri zene

 

A petárdázás korlátozásának eredményeként a több évvel ezelőttihez képest – amikor már napokkal korábban “háborús övezethez” hasonlítottak az utcák, az első szolid pukkanások csak késő délután hangzottak fel. A Széchenyi téren 22 óra körül lobbantak lángra az említett tábortüzek, és szólalt meg a zene is. Éjfél közeledtére több százan (de talán ezres nagyságrendet is lehet említeni) gyűltek össze a téren, mondhatni, hogy “nyílóakácnyi” tömeg, és ebben közrejátszott, hogy teljes szélcsendben és viszonylag enyhe időben teltek az esztendő utolsó órái, percei.

 

Tűzijátékos évkezdet

 

Az utolsó másodperceket Kiss Csabának, az érmihályfalvi szabadtéri és közösségi események állandó műszaki és zenei “rendezőjének” vezetésével számolta vissza a tömeg, majd pukkantak a pezsgősüvegek, szóltak a jókívánságok, és tűzijáték köszönötte a reménybeli sikeresebb, boldogabb új évet. A kultúrházban nagy sikerű kabaréval búcsúztatta az óévet a Móka színjátszó csoport. Az előadást a hagyományokhoz híven január közepén megismétlik azok számára, akik szilveszterkor nem tudták megnézni, ennek pontos idejét időben közzétesszük.

Rencz Csaba