Több online befizetés kellene

Több online befizetés kellene
Szerda délelőtt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalban sajtótájékoztatót tartottak a Gazdasági Igazgatóság vezetői. Eduard Florea igazgató bejelentette: ösztönöznék az online befizetést.

Dr. Eduard Florea, a váradi Polgármesteri Hivatal gazdasági igazgatója nem csupán a tavalyi év tevékenységi beszámolóját ismertette, hanem az idei terveket is felvázolta. Külön kiemelte: elégedetlenek azzal, hogy az utóbbi időben ahelyett, hogy a helyi adók és illetékek esetében nőtt volna az online befizetések száma, egyre többen választják azt a módot, hogy készpénzzel fizetnek, és ezért hosszú sorok kígyóznak a városháza piramishelyiségének ügyfélszolgálati pultjainál. Még nem tudják ugyan, hogy milyen formában ösztönözzék az online befizetéseket, de például abban gondolkodnak, hogy az ily módon törlesztőknek tízszázalékos, a többieknek pedig csak nyolcszázalékos kedvezményt biztosítanak, vagy tombolanyereményekkel csábítják őket. Mindezek azonban csak 2018-tól lennének esedékesek, az idén már nem.

A további elképzelések közt szerepel még: az adófizetőkkel való kapcsolat jobbítása (több alkalmazott csúcsidőben az ügyfélszolgálati pultoknál, a sorszámos módszer bevezetése, SMS-ben és e-mailben való értesítés, ha lejár a parkolóbérlet érvényessége); koncentrált akciók azon társaságok esetében, melyek fizetésképtelenek, és ingatlanokkal rendelkeznek; több terepmunka a végrehajtásokkor; EBB-kölcsön felvétele a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó európai uniós pályázatok társfinanszírozására; az önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalatok új igazgatótanácsi tagjainak kiválasztása, és ezek munkájának teljesítménymutatókkal való monitorizálása; a másodlagos hitelutalványozók tevékenységének koordinálása.

Ciucur Losonczi Antonius