Több mint száz településén okoztak károkat az áradások

Több mint száz településén okoztak károkat az áradások
Huszonnégy megye több mint száz településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában – tájékoztat a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

A katonai tűzoltók öt napja folyamatosan dolgoznak az áradások okozta károk elhárításán. Az elmúlt 24 órában megelőző intézkedésként 171 személyt evakuáltak otthonukból, ugyanakkor két személyt mentettek ki a vízből.

A jelzett időszakban 24 megye – Fehér, Argeş, Bákó, Bihar, Botoşani, Brassó, Krassó-Szörény, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galac, Hunyad, Hargita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szilágy, Teleorman, Temes, Vaslui és Vrancea – 106 településén volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére, 253 lakásból, 37 pincéből, 440 udvarról kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

Jelenleg Giurgiu, Galac, Ilfov és Vrancea megyében van még szükség a katasztrófavédelem munkatársainak segítségére, Prahova megyében pedig még mindig keresik azt a gyermeket, akit múlt pénteken sodort el az ár három testvérével együtt (utóbbiakat holtan találták meg az elmúlt napokban).

A Galac megyei Corod településen 165 személyt evakuáltak, mivel az elmúlt napok esőzései miatt veszélyesen megemelkedett a helyi patak vízszintje.

A kedvezőtlen időjárás miatt három országútszakaszon (Argeş, Teleorman és Vrancea megyében), valamint két megyeiút-szakaszon (Fehér és Teleorman megyében) és egy községi úton (Buzău megye) fennakadások vannak a közúti forgalomban – tájékoztat még az IGSU.

 

www.agerpres.ro

Címkék: ,