Több mint négyezer nyertes között oszlik meg a romániai nyugtalottó nyereményalapja

Több mint négyezer nyertes között oszlik meg a romániai nyugtalottó nyereményalapja
Több mint négyezer nyertes pénztárblokk között oszlik meg az újonnan indult romániai nyugtalottó első havi egymillió lejes nyereményalapja – derült ki a román hatóság szerdán közzétett országos összesítéséből.

Hétfőn első ízben rendeztek sorshúzást az adócsalás visszaszorítását célzó nyereményjátékon: ekkor derült ki, hogy azok jelentkezhetnek a következő 30 napon a felajánlott nyereményért, akik megőrizték február 7-én kiállított 6 és 6,99 lej közötti értékű pénztári nyugtáikat. A sorsoláson ugyanis egy dátumot és egy – 1 és 999 lej közötti – nyertes összeget határoznak meg.
Már az első két napon 4245 nyertes nyugtát hoztak be az adóhivatal megyei kirendeltségeihez, így az egyetlen nyugtára kifizethető nyeremény 230 lejre apadt, és várhatóan tovább csökken, ha újabb nyertes nyugták is előkerülnek.
A legtöbb nyertes pénztári blokkal a moldvai megyékben jelentkeztek, a legkevesebbel az ország déli részén, Olténiában.
A legtöbb – 23 – nyertes nyugtát egy Arad megyei, hat gyereket nevelő idénymunkás hozta be az adóhivatalba, aki több mint ezerötszáz, a vásárlók által eldobott nyugtát gyűjtött össze egy áruházban, hogy növelje nyerési esélyeit.
A nyertes nyugták között akad olyan, amelyet egyetlen kenyér, és olyan is, amelyet több használt ing és nadrág vásárlása nyomán állítottak ki 6 és 6,99 lej közötti értékben.
Az új szerencsejátékkal a román kormány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy a kis értékű vásárlások alkalmával is igényeljenek nyugtát, hogy ezzel adózásra kényszerítsék a feketézni próbáló boltosokat. A román költségvetési tanács adatai szerint 2013-ban a GDP 16 százalékát tette ki az adócsalás Romániában.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter