főnyeremény

2021.03.24. 10:51

Ők nyerték a világon a legtöbb pénzt lottón

Nemrég Magyarországon is milliárdos lett valaki, de mekkora volt a történelem eddigi legnagyobb lottónyereménye?

A woman buys Mega Millions tickets hours before the draw of the $1.6 billion jackpot, at a liquor store in Downtown Washington DC, on October 23, 2018. - The advertised $1.6 billion Mega Millions prize — the world's largest ever lottery jackpot — and $620 million Powerball prize aren't quite real. Those are the amount you'd be paid if you chose an annuity, over 29 years. Most winners choose the cash prize, the amount of money the lottery company actually have in the bank ready to pay out. The cash option is still massive, at $904 million for Mega Millions and $354.3 million for Powerball. But those numbers aren't splayed across billboards and shown in countless mini marts across America. (Photo by Eric BARADAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Eric Baradat

Nem sok olyan ember él a Földön, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy mit csinálna, ha hirtelenjében milliárdok hullanának az ölébe. Pedig arra, hogy ez megtörténjen, elég csekély az esély. Egész pontosan 1:43 949 268-hoz, ha az ötös lottóval próbálunk szerencsét – írja az Origo.

Ahogy azt korábban megírtuk, a napokban jelentkezett az a szerencsés nyertes, aki az ötös lottó több mint 63 éves magyarországi történetének ötödik legmagasabb nyereményét vitte el. 2; 19; 27; 29; 86 – ez volt az az öt szám, amellyel

3,959 milliárd forintot nyert egy játékos a tavaly decemberi sorsoláson.

A nyertes kitöltötte a Szerencsejáték Zrt. nagynyertesekre vonatkozó kérdőívét, amiből kiderül, hogy arra számít, hogy az élete nem fog teljes mértékben átalakulni a nyereménynek köszönhetően, azonban tisztában van azzal, hogy a körülményei változni fognak.

Ők tippeltek eddig a legszerencsésebben

A közel 4 milliárd forintos nyeremény talán még nem, de az biztos, hogy a világ eddigi legnagyobb jackpotja, 1,586 milliárd dollár (476 milliárd forint), gyökeresen megváltoztatta a nyerteseinek életkörülményeit. Az Egyesült Államokban zajló Powerball játékon 2016-ban három pár is szerencsésnek mondhatta magát, akik felosztották a rekordösszegű pénzt maguk közt.

Az egyetlen nyertesnek járó valaha fizetett legnagyobb lottónyereményt egy észak-karolinai szerencsés kaparintotta meg, ami a Mega Millions lottó 2019-es 1,537 milliárd dolláros (461 milliárd forint) jackpotjából származott.

Egy másik multimilliárdos győztes a New York-i Robert Bailey volt 2018-ban, aki 25 éven át minden héten ugyanazt a számkombinációt játszotta meg, mielőtt a 687 milliós (206 milliárd) Powerball-jackpot egyik felét elvitte volna.

Az Egyesült Királyság eddigi legtöbbet érő lottószelvényének nyertesei a skóciai North Ayrshire-i Largs-ból érkező Chris és Colin Weir. A pár 2011-ben 161,6 millió fontot (69 milliárd forint) zsebelhettek be.

Kis magyar lottónosztalgia

Magyarországon az elmúlt 63 év legnagyobb ötöslottó-nyereményét 2020. március 28-án sorsolták, és a szerencsés 6,431 milliárd forintot vihetett haza. Egyébként az országban az első egymilliárd forint feletti összeget 1999-ben nyerték. Habár

a lottó már a monarchia idején divatos volt az országban,

a II. világháborút követően a Rákosi-diktatúra nem tartotta a „proletár erkölcsiséghez” illőnek a játékot, ezért a háború utáni első ötöslottó-húzást 1957. március 7-én tartották meg, és a boldog nyertes akkoriban mesésnek számító 880 ezer forintot vihetett haza.

Borítókép: Rekord összegű lottófőnyereményt hirdető felirat az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az összeg csak akkor jár, ha a nyertes 29 éven keresztül, részletekben veszi fel a nyereményét / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!