Több mint félmillió személy adta le voksát a határokon túl, az USA-ban is megkezdődött a szavazás harmadik napja

Több mint félmillió személy adta le voksát a határokon túl, az USA-ban is megkezdődött a szavazás harmadik napja
Több mint félmillió személy adta le voksát a határokon túl, az USA-ban is megkezdődött a szavazás harmadik napja – tájékoztat a Központi Választási Iroda (BEC). A BEC közleménye szerint vasárnap 17 óráig összesen 550.551 polgár szavazott a határokon túl kialakított 835 szavazókörzetben, illetve levélben.

Keletről nyugat felé haladva sorban nyílnak meg a szavazókörzetek, és kezdődik a voksolás harmadik napja az Amerikai Egyesült Államokban is – tájékoztat a washingtoni román nagykövetség.

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy a külföldi szavazóhelyiségek vasárnap helyi idő szerint 7 és 21 óra között tartanak nyitva. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazókörzetek székhelyén vagy azok előtt tartózkodnak, 23 óra 59 percig még leadhatják voksukat.

A külföldi választási folyamat hétfőn, romániai idő szerint reggel 7 óráig tart, amikor bezárnak az USA és Kanada nyugati partján lévő nagyvárosok szavazókörzetei (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland, illetve Vancouver).

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .