Meghaladta a 25 ezret a bukaresti Victoriei téren tüntetők száma, más városokban is demonstrációk zajlanak

Akt.:
Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Egyes becslések szerint meghaladta a 25 ezret a bukaresti Victoriei téren tüntetők száma. Egy fiatalember megpróbálta áttörni a védőkorlátot, őt kiemelték a tömegből a csendőrök, és bekísérték a rendőrségre.

Miközben a demonstrálók a román himnuszt énekelték, a Victoria-palota homlokzatára kivetítettek egy, a kormány lemondását kérő üzenetet. A tüntetők többek között azt skandálják, hogy “PSD, a vörös pestis”, “Mondjatok le!”, Le a kormánnyal!”, “Ébredj, Románia!”

Egy adott pillanatban arcukat eltakaró fiatalok egy csoportja jelent meg a téren. Ketten közülük megpróbálták áttörni a csendőrök által felállított védőkorlátot, mire egyiküket kiemelték a tömegből, és bekísérték a rendőrségre. Az incidens közelében tartózkodó békés tiltakozók eltávolodtak az eltakart arcú fiatalokból álló csoporttól.

Kormányellenes tüntetések zajlanak az ország több más városában is. Nagyszebenben csaknem négyezren, Kolozsváron, Iaşi-ban és Nagybányán háromezren, Temesváron és Brassóban több mint kétezren vonultak utcára szombat este.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .