Több mint 1,3 millióan lépték át a román államhatárt az elmúlt öt napban

politiadefrontiera.ro
politiadefrontiera.ro
Hozzávetőlegesen 1.303.000 személy lépte át a román államhatárt az ötnapos vakáció alatt; a román-magyar határon levő átkelők voltak a legforgalmasabbak.

A határrendészet vasárnapi közleménye értelmében augusztus 14-e és 18-a között 725.000-en hagyták el az országot, és 578.000-en jelentkeztek belépésre. Ezek az adatok hasonlóak a tavaly ilyenkor jegyzettekhez – mutat rá a közlemény.

A román-magyar határon levő közúti átkelőknél több mint 423.700, a repülőtéri átkelőknél mintegy 316.600, a román-bolgár államhatáron levő átkelőknél pedig 232.900 átkelést regisztráltak.

Naponta mintegy 4.000 határrendész teljesített szolgálatot az átkelőknél, amelyek teljes kapacitással üzemeltek annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen.

A román határrendészet közleménye ugyanakkor emlékeztet, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt hétfőn 23 óráig korlátozzák Magyarországon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát. A korlátozás ideje alatt a tehergépkocsiknak az erre a célra kialakított parkolóhelyeken kell várakozniuk. A korlátozás nem vonatkozik az élő állatokat és romlandó termékeket szállító teherautókra.

A korlátozás feloldása után a határátkelők maximális kapacitással fognak működni, hogy elejét vegyék a torlódásnak – közölte még a határrendészet.

www.agerpres.ro